BIOGRAFI

Syster Lycklig bildades hösten 1982. Petter Brundell från upplösta Ståålfågel började tillsammans med Anders Jansson och en rytmmaskin. Rytmmaskinen byttes snart ut mot Anders Lönnkvist, en jämtlänning som ursprungligen kom från Östersundsbandet Myrbein, men som senare spelade med Skallarna.

Scendebuten skedde på Konstfack i Stockholm tidigt 1983, och efter det så blev det en hel del spelningar både i och utanför Stockholm.

När bandet hösten 1983 stod och repade i en källarlokal vid Sankt Eriksplan så var det någon som knackade på dörren. Det var skivbolagsdirektören (Urspår) och producenten Tomas Gabrielsson, som repade i lokalen bredvid med sitt band Förklädd Gud. Han hade hört en mullrande ljudmatta genom väggen som lät som ett nitroglycerindrogat hårdrockband. Det visade sig vara Syster Lycklig när han tittade in hos grannarna i replokalen. Några dagar senare så erbjöd Gabrielsson Syster Lycklig ett skivkontrakt.

Debut LP´n "Syster Lycklig" spelades in i januari 1984 och släpptes under våren. Ett år senare, våren 1985, släppte bandet även en Mini-LP, "Dörren till sommaren". Strax därefter splittrades Syster Lycklig.

Sedan hösten 2017 är Syster Lycklig återuppståndna och spelar tillsammans igen. Systrarna har hittills släppt fem singlar och ett album efter återföreningen.

Facebook
 
Uppdaterad 231031 © Syster Lycklig 2020 - 2023
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång